Energilösningar, Sol , Vind, Vatten, stirling ljus och hybridteknik

WhatsApp Image 2019-05-29 at 15.15.58 (1)Philips gästis 4 KW

Våra solpaneler 

Se hela programmet med länkar till alla produktblad.

Till vänster ses en av våra soltegel lösningar den finns i olika utföranden. 

Till höger ses en 4 KW CIGS paneler som vi har installerat i Järna hösten 2019.

Vi erbjuder traditionella solpaneler med aluminiumram typ multi eller monokristalina. Effektområdet 3W till 250W. Sunnytek har ett komplett program av solpaneler och tillbehör för olika typer av tak.  Tunnfilms paneler med utmärkta egenskaper  som passar bra i svenska väderförhållanden. Finns i stabila glasdesign eller som en flexibel paneler som har bättre prestanda än kiselpaneler speciellt vid dåligt väder.

* Energilösningar för ditt hus. Unik sammanställning av vad vi kan göra med våra produkter för att skapa en bra energilösning för ett hus. Här går vi igenom flera olika energimetoret ocg analyserar allt,

Alternativ och framtids säker energilösning.   Summa sida om hur ni kan göra huset energioberoende

Vi har nyligen utvecklat ett antal integrerade solpaneler och väggelement där solpanelerna bildar ett vattentätt tätskikt och är en del av byggnadens struktur. Unikt nytt montagesystem gör att vi kan ha vanliga solpaneler och inte dyra specialpaneler som ger en lösning som  kan göra att byggnaden blir billigare än en traditionell lösning.

* Sunnytek Energitak med integrerade solpaneler är en framtidslösning för både tak och energi på en och samma gång. 

IMG 1120

Specialsida med de intressantaste solpanelerna från 2021 med nya effektivare modeller.

Shingled PERC solpaneler med den bästa verkningsgraden och ett lågt pris. Framtidens solpanel?

BIPV solpaneler är designad för att vara en del av husets väggar eller tak. Sunnytek har kristalina BIPV paneler i olika färger.        

Solpanelstegel eller soltak som ersätter vanligt tegel men har solpanelerna integrerade med tegelpannorna. 

Energisystem för plusenergi hus Bilden till höger visar det vinnande förslaget för Skogsvallen i Eskilstuna och de 16 radhus som kommer att byggas under 2021. Husen komamer att ha solpaneler på väggar och tak med ett stort energilager som kan snabbladda elbilen. Bi-direktionella energi omvandlare.

IMG 1228

Stirlingtekniken är nu mogen och Sunnytek säljer ett antal lösnimngar som ger helt nya möjligheter att skapa ett energioberiende eller billigt liv. Dessa stirling generatoarer och stirling pannor kommer att förändra mycket i framtiden.

Stirling panna med vedeldning. . Info.

Stirling panna med pelletseldning. Info.   Lösa stirling generatorer

Energilösning för ett hus beskriver vad som kan göras med stirlingteknik.

IMG 9377

Energilösningen för egna villan och det som behövs. Summering av vår teknik.

Mekanik av olika slag för montage av solpaneler.

Flytande solpanelsmontage på specialgjorda pontorer.

Growatt inverters för att hantera elen som produceras av solpanelerna. On grid eller off grid hybrid system med energilager. SPF serien är en hybridinverter med stor flexibilitet. Growatts inverterkatalog.

Flexpaneler som klistras på take

Vi har flera hållbara typer och de passar bäst på papp eller plåttak som levereras på rulle.

Byggnadsintegrerade solpaneler där solpanelen är ett byggelement.

Bifaciala dubbelsidiga solpaneler som samlar energi på båda sidorna. Ger mer energi och passar för markmontage.

IMG 0962

Carport med solpaneler som komplett byggsats.

Flytande installationer av solpaneler

Bilder på en del av våra solinstallationer.

Sunnytek miljöteknik och moderna energilösningar.        

Solfångare för produktion av varmvatten för husbehov. Platta modeller AS 400 serien. Unik glykolfri design.  

I Sverige kan en anläggning ge varmvatten i 6-9 månader för ett hus.

Hybrid solfångare som ger såväl varmvatten som el ur samma panel. Detta är av koncentratortyp som fokuserar ljuset med en parabolisk spegel. Hög vattentemperatur och liten vattenvolym vilket är bra om man har glykol i systemet på vintern. Uteffekten kan vara 1500W i värme och 275W el ur en och samma panel. På de flesta installationer behövs såväl el som varmvatten och då är detta den perfekta lösningen. 

Hybridsystem med sol och vind med energilager installerat i Sundbyberg       

Energilager av olika slag inklusive Ni-MH system och saltbatterier

PVT paneler  Fotovoltaiska termiska solpaneler

Nollenergi hus i Sverige. Sunnytek har den kompletta lösningen                  

Fixarsidan med en massa bra produkter för den händige inom energiteknik

Sunny-Tak hetluftsystem for uppvärmning av villor med den värme som hettar upp vinden vid solsken. En enkel och smart lösning.

Stirling generatorer ger el från väme från en gaslåga eller vedeldning med pellets. Dessa är ytterst driftsäkra med upp till 50 000 timmars livslängd utan service annat är rengöring. Generatorn Sunnytek leverera ger 1 KW elektyricitet och 5 KW värme som bägge kan användas. Ljudnivån är mycket låg och de vibrerar nästan inte och är den ideala lösningen då kraven är höga på driftsäkerhet eller som nödgenerator.

Gengasgeneratorer av helautomatisk typ som ger el och varmvatten för tex en lantgård och passar för dem som vill leva off grid utan en elleverantör.

Valtis Viva en vedeldad stirlingpanna för varmvatten och el. Ger 1 KW el och i emn hybridanläggning kan ett hus klara sig utan fast elanslutning.

Inbyggnads Stirling generator för integrering i en lämplig panna. Endast för den händige.

Biogen den nya vedpannn med en inbyggd Stirling generator för upp till 1 KW el + värme.

Termo-elektriska generatorer ger el direkt från värme. Via ett så kallar Peltierelement kan värme och kyla ge elektricitet. Värmer ena sidan på en kylare och på den andra sitter en kylare som kyler ned elementet och värmeskillnaden ger då elektricitet. Sunnytek har ett antal storlekar från 10W till 500W effekt som fungerar på en vedspis eller med en gasflamma. Om generatorerna kopplas på en vedspis så kan huset samtidigt få el för belysning och mobilladdare och detta med spillvärmen som annnars inte används. Nu finns även en vedpanna för villor som ger både varmvatten och el ur samma enhet.

Gen gasaggregat och gengas generatorer.  Detta kallas även syntetisk gas.

Pelton-Inclinded-Jet-Hydro-Turbine

Minikraftverk från 300W och uppåt. Dessa små turbiner passar perfekt i en liten bäck att alstra el till ett hus. Finns flera modeller för de flesta behov. De små är synnerligen priseffektiva och kostar under 10 000 kr. Små propeller turbiner för vattendrag utan dam.

Skolpaket för skolor i områden utan elektriskt nät och passar i länder utan el.

Hybrid installationer generell information där vi blandar olika energikällor så de matchar varandra mycket bättre än vad en enda energikälla klarar av.

Case study Gakwende om kostnaderna för att skapa el i en liten by i Burundi med vår nya prisvärda teknik. Blandning av vatten kraft och solenergi.

Home power kits är ett paket för mindre hus som ger el och ljus eller mer än då. Fokus landsbygden i Afrika men den är den perfekta lösningen för sommarstugans gästhus eller vedboden med en rimlig kostad och med en enkel installation är den attraktiv  i Sverige.

Energisystem för lantbruksfastighet. Fungerande el utan nätanslutning med låg driftskostnad.

Hybridinstallation i en liten by och hur man kombinerar sol och vattenkraft på ett enkelt sätt. 

Klipp elkabeln några förslag hur detta kan hanteras så ni slipper elbolagen och nätkostnaderna.

Gengas generatorer som gör el från flis och värme och biomassa.                            Biomassa till diesel converter "Bio diesel"

Sol och energi i villor. Summering och sammanfattning av den teknik vi jobbar med.

Sunnytak hetluftsystem med solvärme som torkar och värmer ert hus.

FX värmeåtervinning av frånluft med värmeväxlare. Prisvärd värmeväxlare.

Keberos vattenvärmare är en smart tillsats som ger varmt vatten av el från era solpaneler. 

Med denna vattenvärmare har ni enkelt varmvatten på sommaren då ni har överskott på solenergi. Ger ungefär sammka funktion som solfångare men är smartare och billigare.

Aktivt ställbart fönster som man kan växla elektriskt mellan mjölk glas / opal gras och klart glas med en tryckknapp. Ersätter gardiner och har en ställbar genomsynlighet.

Talking stones är ett energistyrningskoncept för byggnader baserad på en ny sensorteknik med datainsamling som sker trådlöst. Unikt är att inga kablar eller spänning behövs utan systemet är självförsörjande och trådlöst. 

Solspegel för matlagning med solen som enda värmekälla och som fungerar vid solsken. Solspegeln har en parabolisk spegel som fokuserar solljuset på en liten yta där man då kan koka eller grilla maten. 

Samlingssida med led belysning av olika modller.         Affärs och butiksbelysning.      Growatt inverters.

Sunnytek Solar Sweden AB:       Phone +46 73 708 80 64          Mail.  sales@sunnytek.se