Soltegel / solpannor för tak

WhatsApp Image 2019-05-29 at 15.15.56 (1)IMG-20170703-WA0013


X-Roof är en mycket  elegant desig som finns i olika färger och utformingar. Tillverkad i EU och bra kvalitet och vettigt pris. Mycket snygg terrakotta färgad panel som matchar äldre lertegeltak. Kan passa i historiska områden där grannarna har lertegel på husen

120W Black vattentät solpanel / taktegel skiva. Denna panel ger ett vattentätt tak och panelerna är på 120W effekt vardera. Monoktistallina solceller och helsvart design av bästa kvalitet. Klart bra prishärad och bra tillbehörsprogram med bland annat trekantiga solpaneler för snedskurna takskarvar. Panelerna monteras med speciella aluminium profiler som gör taket helt tätt mot vatten. Underlaget är vanlig enklare takpapp och panelerna läggs med läkt som ett vanligt tegeltak men blir mycket tätare.

28W CIGS taktegel med snyggt utseende och bra energi produktion på vinter och höst. CIGS tekniken passar bäst i Svenskt klimat och denna panel har denna tunnfilmscell i en robust glasfiber ram. Panelen skruvas fast i läkt pch har ett stabilt montage som inte blåser ned i första taget. Tålig påkostad och snygg.

Soltegel med 8-25W per tegelpanna är en annan lösning som kan passa i vissa fall. Det finns. ett antal färger och former för olika krav och behov. Dessa soltegel kommer från Kina och finns en en massa utföranden. Då de är små kan detta passa utseendemässigt men det blir många skarvar med bra kontaktdon. 10 W soltegel kräver 1000 soltegel för att ge 10 KW i effekt vilket är en del.

BIPV byggnads integrerade sol paneler passar bra som tak. De är oftast genonskinliga så när taket skall släppa igenom ljus är detta den mest lämpliga lösningen. Dert finns olika lösningar med mekanik för att göra hela egna byggnader likt garage och uteplatser.
Specialsida om de mest intressanta sol panelerna under 2020 med nya effektivare modeller

Länk till en beskrivning av flera olika lösningar för sol tegel tak med olika design och stil.    Bifaciala dubbelsidiga paneler

Installation av våra stora 120 W svarta solpaneler/ soltegel

Sunnytek Solar Sweden AB:       Phone +46 73 708 80 64          Mail.  sales@sunnytek.se