Energilagring och back up system

IMG 2472unnamed (kopia 5)

Bly / gel batterier speciellt anpassade för sol energi och backup system. Solar dryfit är den optimala lösningen tillverkad av en av Europas äldsta batterifabriker i Tyskland. Storleken vi använder från 17 AH till 230 AH monoblock och i singelcell från 300AH till 3000 AH vid 2 volt per cell.

Det moderna bly/ kolbatteriet är klart bättre än äldre typer av blybatterier. Livslängden är 30-40% bättre än Gelbatterier och priset sett över tiden matchar Lithiumbatterierna.

LFP 24V150AH

Ni-MH bipolära batterier är en ny teknik för batterier mellan 1 KWH  till MW storlek. Mycket robusta och bra batterier från Sverige med lång livslängd. Batterierna kräver en smart laddare och vi har alla tillbehör.

Li-Fe-Po batterier är den moderna lösningen med utmärkta egenskaper och påverkas inte av hård laddning vid höga temperaturer och klarar 60C. De tål många cykler (500) och djupurladdning till 80-90%.

Max-Power Lithiumbatterier är en ny unik lösning som ser ut som ett bilbatteri och beter sig som ett sådant. Inne i formatet av ett 60AH bilbatteri finns 100 AH, 12 volt med bra prestanda. Dessa matchar oftast ett 200AH blybatteri. Perfekt för energilager eller som båtbatteri eller för batteri i husbilen.          

NI-Fe batterier är en riktigt bra lösning vid höga krav.

mail

Batteribankar av olika slag. Bilden till höger har 48 st 931 AH celler kopplade till max 96 volt drivspänning och försörjer en hel skola med 8700 elever i Kenya med el. Batterierna är Gel batterier av den typ som används i mobila basstationers elsystem. Till höger en batteribank med LI-Fe-Po batterier som väger ca 50% mer i vikt mot ett blybatteri och då de djupurladdas kan de ha 50% mindre kapacitet än motsvarande blybatteri. Vid drift i hög temperatur håller dessa batterier längre än motsvarande blybatterier.

Energiballanseringslager en smart energilösning för att hantera elbil och solenergi.

Saltbatterier är en ny typ av batteri där elektrolyten är saltvatten. Batterierna håller mer än 10 år och klarar 100% urladdning även vid höga omgivningstemperaturer. Kanske det mest miljökorrekta alternativet.

Flödesbatterier passar då kraven är höga och kapaciteten stor. Det finns i storleken från 30 KWH till 2 MWH i kapacitet och de använder en vätske elektrolyt som cirkuleras i en avancerad kemisk process. De är stora och tunga och håller minst 25 år så de är lämpliga då kraven är höga på pålitlighet och låg life cycle cost. De är ej känsliga för djupurladdning och klarar 35C i arbetstemperaturer och alla systemen har en integrerad inverter i enheten. Större enheter levereras i en container på 20 eller 40 fot.

NAS batteriet är ett stort lagringsbatteri där det minsta har 1.2 MWH kapacitet i en 40 fots container. Levereras i containers med nödvändig elektronik och kan kopplas till mycket stora energisystem. Japansk tillverkning sedan snart 20 år. Klarar 10000 laddcykler och hög omgivnings temperatur.

Growatt inverters för nätanslutning och speciella hybrid inverters har ett unikt program av vanliga inverters men även hybrid inverters och inverters med inbyggt batterisystem med Lithiumceller. Lång livslängd med unikt många 6000 laddcykler.

Alir hybrid kontroll är en datoriserad styrenhet som optimerar en hybridanläggning  med en diesel och annan källa så den drar så lite diesel som möjligt. Den kan hanatera en diesel generator ihop med batteri, sol, vind och vattenkraft.

Fixarsidan är en del av webbsidan med speciallösningar för Svensk energiteknik på nytt miljövänligt sätt. Här presenterar vi det mesta som sparar energi och en hel del smarta och användbara lösning har inklusive sol energi.

Nollenergihus med Sunnytek. Läs om våra tankar, ideer och lösningar.

Inverters att användas i samband med energianläggningar.

Till höger en batteri container med energilager, 2 MWH kapacitet och effektuttag 250 KW via en intrern inverter i containern. Detta system kan användas vid strömavbrott och ersätter en dieselgenerator.  Se energilager.

Är alla energilager säkra? Begrunda detta från en artikel i Ny Teknik som visar hur illa det kan bli med fel batrterier och elektronik.


Sunnytek Solar Sweden AB:       Phone +46 73 708 80 64          Mail.  sales@sunnytek.se