Batterilager och energilager för energisystem och hus

Batteri och energilager för backup system och smart energiproduktion

Sunnytek har olika lösningar för att lagra energi i form av el i batterier av olika slag. Här presenterar vi dessa med länkar till  detaljerade specifikationer på lösningarna. Batterier är en viktig komponent i många system och i Skandinavien passar de bra i hus och villa dä man vill utnyttja energin mera smart.

Growatt inverters är unika då de har modeller för vanlig nätanslutning men även med batteri backup. En modell har inbyggt batteri och det finns även snygga Lithium paket att använda inomhus med bra flexibla lösningar.

CIMG0501IMG 0116

Blybatterier för större system har som regel 2 volts celler i serie till 24-96 volts systemspänning. Storleken varierar mellan 200 AH och upp till 3000 Ah. Batterierna är som regel av Geltyp och har Svensk design. Bilden till höger visar installationer vi gjort i Öst Afrika med 2 volt 931 AH batterier. En är för 24 volt och en för 48 volts drift. 

unnamed (kopia 5)

Det Moderna Bly-Kol batteriet  

unnamed (kopia)


Strömmen kan vara hög och då fungerar detta startbatterier för motorer.  Sollamporna laddar batteriet vid 60C i temperatur och inga batterier har hitills gått sönder under sina första 5 år.

Lithium batterier.  Det finns en specialsida om just dessa batterier. De ’r nu den vanligaste modellen för energilager och vi har flera versioner för olika krav.s

Max power lithium batterier på 100-200 AH 12 volt är en ny smart lösning. Batteriet är direkt ersättningsbart mot ett gammalt blybatteri men har ca 2 x högre AH värde i samma volym. Det batterier passar i energilager men även i båtar och husbilar.. 

Saltbatterier / saltvatten är en ny unik modell som kommer att bli vanligt åtminstone i större system. Den har utomordentliuga egenskaper men är stor och tung vilket ofta spelar mindre roll. De fins i 24 eller 48 volts celler på ca 2 KWH och ca 25 KWH kapacitet per modul. De kan urladdas 100% dagligen och är inte temperaturkänsliga likt blybatterier. Sunnytek bygger system på flera MWH i containers med dessa batterier och det är ett verkligen grönt batteri.

Flödesbatterier är en ny typ av batteri som har stora fördelar relativt dagens teknik. De är mest lämpliga vid större anläggningar från 10 KWH och uppåt flera MWH där det finns önsklemål om många års drift, djupcykling nedåt 90-95% av kapaciteten, hö

Ni-Mh batterier av Bi-polär typ är ett mycket bra batteri som tillverkas i Sverige. Finns i storleken från 1 KWH kapacitet upp till flera MWH storlek i containers. Dessa har en styrd BMS enhet som ger mycket bra prestanda och kontroll. Batterierna är underhållsfria med över 10-20 års livslängd

Ni-Fe batterier av robusta modeller

TS-LTHP2000AH12V_7bda45819159d658afedbba074e7d33a

Peak power batteri.  Sunnytek har batteripackar som kan kopplas in så de fungerar som en peak power utjämnare. De fungerar bara ett kortare tag vid t.ex start av en installation och behöver då mindre nätbelasting och färre  huvudsäkringar och korttidsbackup. 

Dessa batterier är som regel Lithium baserade system. Uteffekt 10 tals kW - flera MW områd

Hemmasystem / batterilager med solenergi kräver ofta ett energilager som nu börjar bli önskade. 

Sunnytek har olika lösningar för villor som vill spara dagens solenergi även på natten med versioner av energimoduler som skruvas upp på väggen i elcentralen och sparar energi till nattens behöv. 

Effekt 2 KW - 30 KW i olika storlekar.   

Container baserade batterier och större batterilager.

Effektballanseringslager är en ny smart lösning som hanterar helheten i en energilösning.

Energilager i containers med elektronik inbyggd i samma enhet

unnamed-2 (kopia 5)


Sunnytek Solar Sweden AB:       Phone +46 73 708 80 64          Mail.  sales@sunnytek.se