LED lampor med standardsocklar

Idag finns det massor av bra ledlampor men det är ej helt enkelt att välja rätt lampa när man skall förbättra ljuset hemma eller på jobbet. Ledlampor är annorlunda än glödlampor och detta måste man tänka på om det skall bli bra. Nu i denna övergångstid så blir detta fel i många fall helt i onödan. Man måste titta på helheten och armaturen så det blir bra. Vi har alla standardsocklar med ledlampa så detta kan lätt bytas ut mot ny teknik. Först några definitioner om led tekniken.

* 360 graders lampor.   En glödlampa lyser näst intill 360 grader runt och både frammåt och bakåt. Många ledlampor har en kylare i bakdelen och lyser då bara frammåt. Armaturen spelar då roll och en aratur som skärmat bakåt skall ha en 180 Gradeds ledlampa medan en som kan lysa varvetr runt skall ha en 360 graders lampa. Detta äör mycket viktigt om ljusspridningen skall bli bra.,

* Färgtemperatur. Detta kan man prarta mycket om men varje typ av användning har sina krav. Kallt ljus är bra arbetsljus och mysljus är då ej bra. Våra ögon matchar solen mycket bra och den har 5500K så den har rätt kallt ljus. Mysljus är en helt annan sak. Vi har både och. 

* CRI Värde / färgkvalitet spelar en roll. i vissa fall spelar den nästan ingen roll och en sämre lampa har oftast bättre verkningsgrad. Är kraven på färgkvalitet höga finns det bra ledlampor. Vi har till och med speciallampor med extra höga krav i t.ex montrar i affärer och matdiskar där detta spelar in.

LEDIILED

* Glödtråds ledlampa. Ny typ som kommit fram sista året som mest liknar en vanlig glödlampa. De sprider likt en glödlampa så de passar i alla armaturer. Glödtråden är en kedja lysdioder som en tråd med fosfor på utsidan som deå ger ljus. Bra verkningsgrad och fins ljus. Specialmodeller med varmt mysljus. De har altid en glob runt tråden fylls med gas med övertreyck för att kylas.

Effekt från 2 W till 6 W vilket motsvarar mer ljus än 20-60W glödlampa.

Finns med E14 och E 27 sockel  med mera.

163

* Ledlampa av vanlig typ med keramiksockel som då ger bättre värmeavledning och bättre tillförlitlighet. Dessa finns i effektområdet 2 W till 12 W med färgtemperaturer på 2700-3000K likt halogenlampor, 4000-5000 K lika med bra arbetsljus och 5000-6000 K lika med kallt ljus för t.ex gårdsbelysning och utomhus. Alla har CRI på 80 eller bättre vilket duger till det mesta. Socklar är E 14 och E 27 , GU serien , B serien samt

* Ledlampa standard typ av enklaste sorten med lägsta priset. Denna lampa är enklare och billigare men passra bra på många ställen som är mindre kritiska likt källare och garage och utomhus. Vi säljer bara dessa i lite antal men då blir priset desto bättre.

* Lysrör med ledteknik är framtiden och sparar mycket kostnader föär el meen ger även väsentligt bättre ljuskvalitet och starkare ljus än den gamla typen lysrör med kvicksilver + flimmer.

* LED lampor med lite mera ovanliga socklar finns i ett antal typer.

28w-Vzdhn 7058

Till vänster stylad E 14 lampa för takkronor eller amplar mm. Finns med ledemittrar typ blad likt dnena lampa men även med led glödtrådar.

Ovan en lampa som passar i gatubelysning med E24 eller E 40 sockel. Dessa finns i storleken 25W till 125 W och ersätter den gamla Nautrium eller kvicksilverlampan. Sparar ca 75% av elen och ger mycket bättre ljuskvalitet.

04d18160dd6a733e989b70c404 S1058748292 213

Till vänster en PL eller PLG  sockel lampa där det finns ett antal olika att välja emellan. Dess sitter i en dle armaturer som nu kan uppgraderas till ledteknik.

Till höger en högeffektled med GU10 sockel och spotljusspridning.

Cincindela gatulampa utvecklad och tillverlkad i Sverige

LED lampor med EX klassning för farliga områden med gas eller brännbara vätskor. Vi har även enklare system för bensinstationer mm samt mest avancerade för kolgruvor.

LED lampa med inbyggt batteri som lysre några timmar vid strömavbrott. Perfekt vid nörutrymmningsvägar eller om nätet är opålitligt.

Led lampor med inbyggd närvarodetektor med mikro vågor eller IR

Ledlampor för infällning eller inbyggnad i tak eller bänkar. Dessa passar bra i kök och badrum eller i en affär eller ett kontor.

Sunnytek Solar Sweden AB:       Phone +46 73 708 80 64          Mail.  sales@sunnytek.se