Termiska strålningselement för smartare värme

Dessa element är av en nygammal typ som har stora fördelar relkativt vanliga element. Genom att använda en keramisk strålkälla som strålar med långvågig värme strålning får man en annan typ av värme i rummet än med vanliga element. Väreme energin absorberas av alla typer av ytor som då blir varma men kroppen upplever strålningen som minimal. Sitter dessa radiatorer i taket så ger då den effekt som annars golvvärme skulle ge. Bord och stolar blir varma på den yta som vetter mot radiatorn på ett komfortabelt sätt. En mindre del av värmen värmer luften och det mesta ca 75% värmer objekt i rummet som då agerar som element / radiatorer. Detta ger då en mycket bra komfort klimatzon i lokalen.

Här finns nu en enkel metod att skaffa” golv värme” på ett nytt sätt utan några slingor i golvet eller dyra ombyggnader. Den keramiska emittern/ radiatorn kan även ha ljusa diskreta färger som ej stör. Teploceramic har patent på sin unika keramiska teknik för att tillverka dessa system. Elementen ger en effekt mellan 70W till 1900 W per enhet och de finns i olika utföranden.

Sunnytek har en unit enhet som gör att dessa element kan kopplas direkt till en solpanel och ger då värme när panelen får ljus. Detta passar bra i hus likt sommarstugoir mm som kan få lite underhållsvärme utan att vara anslutna till ett elnät för dyra pengar.


Sunnytek Solar Sweden AB:       Phone +46 73 708 80 64          Mail.  sales@sunnytek.se