Mekanik för montage av solpaneler

Sunnytek har ett antral varianter på mekanik för installation av solpaneler på tak, väggar och marken. Kraven varierar alltid så det finns ett antal olika anpassade för alla olika typer av installationer. Integrerade paneler är vår specialitet då detta utan tvekan är framtidens metod då det fungerar bäst och även alltid ser snyggast ut. Vi har standard lösningar men utvecklar och bygger egna lösningar i Sverige för att matcha Svenska krav med bästa funktionalitet.

Sunnyteks montagelösningar för solpaneler. Vi har flera lösningar då alla tak brukar vara olika. Unika smarta system för integrerat montage av alla sorter av solpaneler. För betong tegeltak har vi en smidig integrerad lösning som sparar kostnader ocgh blir snygg. Den har inte heller de vanliga Z krokarna som kan ifrågasättas efter ett antal års drift med tunga laster och vibrationer.

Sunnyteks unika integrerade montagesystem ger vattentäta solpaneler till en vettig kostnad. Vi använder vilka paneler som helst med vår lösning. Energitak.

Adiwatt markmonterade solpaneler av Agri / agrimontage typ.

Adiwatt system för markmontage med ballast och utan grävarbeten.

Adiwatt evolution montage som ger ett vattentätt tak med eller utan genomskinliga solpaneler

unnamed (kopia 6)

Flytande solpanelsmontage använder special tillverkade pontoner som flyter med panelerna fastsatta på ovansidan. Dde fungerar i sverige och klarar en normal vinter

Profil monterade takmontage är den hitills vanligaste montage lösningen men den ersätts nu mer och mer av modernare och snyggare modeller. Vi har denna modell i alla varianter för alla typer av paneler opch alla olika tak. Vi har som regel svarta aluminium profiler så dessa ej stör så mycket.

Stående fals montage. Sunnytek klämfäste för plåttak mede stående fals.Detta ger ett mycket stabilt montrage och behöver en räls för att föstra panelerna så montaget blir löägre poch snyggare,

Sunnytek Fäst system integrerad typ för standard paneler. Detta system levereras 2020 och är en egenutveckling för ett smartare och snyggare montage som till lika är billigare och snabbare att installera. Detta system ger lågt montage ( mindre än 100 mm) och kombinerat med tegel ligger solpanelerna ej högre än teglet snyggt nedfällda i taket. Montaget är mycjket stabilt och passar på nästan alla typer av äldre eller nyare tak. Speciellt vid utbyte av betongtegel passar denna löpsninbg mycket bra.

IMG_20170601_125437

Fäst system för solpaneler utan ram.  Dessa paneler fästs med en gummerad klampa som mjukt men bestämma håller fast panelen mot ett dolt montage.Under taket skruvas fästena på plats mot en vertikal läkt som sitter monterad på taket. Detta blir mycket stabilt och enkelt. Taket kan vara i stort sett vad som helst. Är det ett tegeltak kan tegler plockas bort så sitter panelerna snyggt in fällda och integrerade i tegeltaket.

Montagesystem för trapets korrugerade tak. Denna lösning är extra smart då den en använder aluminiumprofiler. Detta sparar kostnader och montage tid men framför allt blir montaget lägre och bygghöjden minskar med typiskt 50 mm. Detta ger då mindre vindfång och större tålighet mot snölast då flera infästningspunkter lätt kan användas. Passar alla paneler med ram och trapetskorrugerade plåt tak.      Special montage för korrugerade tak med stålprofiler.  Specialfäste för montage på korrogerade tak och utan profiler och med lågt montage.

Skärmavbild 2019-05-18 kl. 21.27.48

Specialmontage för platta tak och ytor med ballast system

Mark montage / Agrimontage för solpaneler som medger att marken kan användas för lantbruk.

Montage system på läkt kombinerat med svarta paneler + trekantiga paneler speciellt för hus med skärningar och vinklar där hela takytan skall täckas med snygga solpaneler. Här matchar panelerna varandra så det blir snyggt heltäckande.Skall hela taket se exakt lika ut så är detta den snyggaste lösningen och den enda så vitt vi vet med trekantiga solpaneler som matchar den vanliga rektangulära panelerna.

Montage system för BIPV paneler där solpanelerna är byggelement för väggar och tak. På bilden visas en halvgenomskinlig solpanel på ett altantak. Vi har dessa i olika byggsatser kompletta med all mekanik. Det finns även en Car port av samma design och med inbyggda elbilsladdare. Mer om BIPV element för husbyggnad. En modell är anpassad som väggelement där då väggen får en yta i svart eller färgat glas. Få material håller bättre än glas utomhus och denna fasad ger samtidigt el.    Några bilder.   Färgade solpaneler.

IMG 1013

Montage lösning av vattentätt solpanelstak med montage på stål profiler

Soltak på uteplatser och terasser. Summering och bra förslag på lösningar med solpaneler och snygg mekanik.

Solpanel lösningar för uterum / terass.    Solpanellösnimngar för garage / carport.

Carport lösningar med BIPV sol paneler med semi transparrent teknik

Markmonterade paneler med fast eller rörligt montage i 1-2 axlar. Det finns ett antal olika varianter av dessa som täcker in alla behov av montage. 1 axligt rörliga ger ca 20% mer el och 2 axliga ager ca 25% mer el. Dessa kräver dock mera markyta pga skuggningen så detta måste beräknas noga så man ser lönsamheten över några års sikt på extra kostnader för mekaniken.

Markmontage med jordspett.

* Retur till Fixarsidan.       * Retur till solenergi.       * Retur till energilager.      * Retur till inverters.     * Retur hemsida 1


Sunnytek Solar Sweden AB:       Phone +46 73 708 80 64          Mail.  sales@sunnytek.se