Monokristallina solpaneler

Monokristallina solpaneler är en bättre solcellpanel som ger mer el än multikristallina solpaneler. Design ger helsvarta paneler med svarta ramar.

Dessa paneler finns i effektområdet 120 W till 550 W. De minsta 120W är utformade som taktegel och ger ett tätt solpanelstak som ej behöver tegel eller plåttak på undersidan.

Sunnyteks huvidleverantör är Peimar från Italien som då är en EU firma. De har ett brett program av paneler inklusive gröna och röda paneler. Peimar har en unik exyra lång garanti med 25/30 års garanti vilket är unikt.   Peimar firma presentation.

* Peimar 550W mono kristallin solpanel.   * Peimar 410 W svart solpanel.

* Peimar 400W Solpanel.                              * Peimar 310 W helsvart solpanel.

* Think black serien med mycket snygga 300W helsvarta paneler. Se bilden till höger.

* Integrade solpaneler och energitak.  Detta är en rejäl förbättring mot ftidigare solpanelslösningar och ger ett snyggt och stabilt montage till vettig kostnad.

* Intelligenta solpaneler är en solpanel med inbygd intelligens. Här har vi då paneler med inbygda Tigo optimerare som optimerar varenda unik panels maximala effekt. Think smart serien har optimeraren inbygd i kopplings boxen vilket ger stora fördelar mopt en separat burk med kontaktdon mm. Tigo optimeraren är speciellt effektiv vid partiell skuggning där den kan öka effektiviteten i KWH med 20-30% mera KWH. Vi har även separata optimerare av flera fabrikat om detta skulle vara önskvärt. En annan variant är så kallade stringoptimerare. Har ni speciella krav eller partiell skuggning så är detta en mycket brta teknik för att maximera utbytet i producerad elektricitet.

* Shingled tekniken monokristallina solpaneler är en mycket ny variant med PERC teknologi och monokristallina solceller. Dessa paneler är just nu de mest yteffektiva panelerna. Den mindre med 60 cellers standardformat ger upp till 365W och den större 72 cellers hela 435W uteffekt. Tekniken har även en del andra finesser så produktionen ökar.

I en installation skall man se helheten och inte bara stirra sig blind på enstaka detaljer. Denna nya solpanel panel som då har ca 15% bättre verkningsgrad innebär att ni kan ha 15% färre kabelskarvar och 15% mindre yta eller 15% mer panel på samma yta. Mindre montage och billigare mekanik sparat kostnader. Fördelarna är uppenbara.

* Smart black Monokristallina soltegel Smart black serien.  Detta är en 120 W solpanel i helsvart som läggs som tegel på läkt men sedan bildar ett tak lika tätt som ett vanligt tegeltak. Vid byte av gammalt tegeltak mot denna typ av panel så bölir extrakostnaden för solpaneler mycket måttlig och extra lönsam. Taket blir pckspå mycket snyggt med ett integrerat montage. Installationsbilder av detta tak.

Bilder på några olika sorters kristallina paneler i olika utföranden. Här ser man skillnad med olika ramar och cell designer mm.

Perlight helsvart 330W solpanel. Snygg svart mindre solpanel.

Perlight 400 W helsvart solpanel.                 * Trekantiga svarta solpaneler.         * Integrearde  Perlight påaneler i ett tegeltak.

* Special montage på ett ladutak med integrerad teknik och 550W paneler.

Sunnytek Solar Sweden AB:       Phone +46 73 708 80 64          Mail.  sales@sunnytek.se