I samband med solenergi eller vindnenergi behövs som regel ett energilager. För detta ändamål har vi kompletta batteripaket som sköter alölt på rätt sätt. Vi lagrar energi från solen och den kan ni använda senare. Har ni en hög peak belastning vid laddning av elbilen kan batterilagret sköta detta utan att det behövs större huvudsäkringar. Med en fasballanserare kan ni fördela belastningen mellan faserna. Vi har system som fungerar både mot externt elnät eller utan externt elnät. Det går bra att klippa kabeln med rätt utrustning. Kraven varierar mycket och vi har det komponenter som behövs för att tillgodo se alla olika behoven.
Energilager av integrerad typ Denna typ är vanlig och lättinstallerad och är normalt en enklare lösning som sparar dagels solenergi till kvällen då den kan användas. Den är som regel on grid = ansluten mot ett externt elnät. Den är som regel skapligt snygg och behöver ej gömmas undan pga. utseendet. Kan ej klara av strömavbrott men kan fördela solpanelernas energi på lämpligt sätt.
* Energilager med Bipolära Ni-Mh batterier. Detta är en mycket bra Svensk batteriteknik med över 20 års livslängd. I Motsats till Lithiumbatterier klarar detta system - 25C i omgivningstemperatur och har flera olika lösningar nmed smart elektronik och elbilsladdare. Info om Nilar batteriet. Info om Ferroamp elektroniken.
* Energilager med Bipolära Ni-Mh batterier. Denna liknar den ovan men har annan elektronik med mera funktionalitet. Detta system kan fungera utan externt elnät och har avancerad styrning av energiflödet. Detta inkluderar laddning av elbilar och hur mycket som skall sparas inför natten eller som reserv
*Energilager med saltbatterier. Denna teknik är mycket miljömässigt korrekt. Batteriets elektrolyt är saltvatten och batteriet har bra egenskaper med en livslängd på typiskt 15 år. Drivelektroniken fungerar både on eller off grid och det finns ingångar för vindkraft, stirling generatorer eller minikraftverk. En begränsning är att det måste vara plusgrader så elektrolyten ej fryser. I princip är batteriet ätbart och 100% miljöanpassat. ROHS certifierat mm.

* Energilager med Lithium batterier. Denna teknik är väl etablerad och fungerar bra på många sätt. Prislappen är numera klart bra och batterierna håller ca 10-15 år. Li-Fe-PO typerna är den enda vi jobbar med pga riskerna med andra typer av Lithiumbatterier. Våra batterier spontanantänder ej och har inga obehagliga egenskaper. De har dock vissa frågetecken om återvinning av gamla batterier samt metaller från konfliktområden. Ett möjligt problem är att Lithium batterier ej tar emot laddning vid lägre temperatur än - 5C. De måste då värmas eller vara i ett uppvärmt utrymme. Bra batteri på måsnga ställen och mest prisvänligt.
* Energilager med redox flödesbatterier. Dess har över 20 års livslängd och kan vara mycket stora och flexibla. Perfeket vid större vind och solanläggningar me dhöga krav .Sammanfattning redoxbatterier.

* Energilager av större modeller.
Ibland så är det krav på större lösningar i containers och då finsn en del att välja på med oliuka egenskaper. Kraven skiljer alltid en hel del så detta mpåste diskuteras igenom mycket noga.
* Batterisystem i lösvikt för den som vill bygga ihop sin egen lösning. Det finns en massa att välja bland och vi kan vara med i processen så det blir en bra lösning.
* Stirling generator med pelletsdrift kan ge när solen är nere eller svag. Detta kan medge vinterfunktion ihop med en solanläggning. Dessa ger även en hel del värme så de kan värma ett hus för utom att ge elektricitet. Kombinerat med en solanläggning kan ni klippa kabeln och levea ett oberoende liv.