Sunnytek socialt engagemang / social activities

Burundi-road-mapimages

Sunnytek och vår personal har varit engagerade sedan många år i social verksamhet med fokus på Burundi och går hand i hand med vårt personliga engagemang.  Hittills har mest stöd gått till centret för barn med funktions-nedsättningar i Gakwende i södra Burundi. Vi har även stöttat barnhemmet för moderslösa småbarn i Kiremba. Vi har samarbetat med Human Bridge och PMU som har bidragit med hälso och sjukvårdsmaterial och sjukvårdsutrustning. Kyrkornas Second hand butik i Täby har bidragit med kläder och textimaterial för centrets sömmerskeutbildning.   

Gakwende kids copy

Varför Burundi?  Burundi är det näst fattigaste landet på jorden och 10 millioner människor bor på en yta som Småland. Landet har haft det svårt på alla sätt men folket är trots detta det mest gladlynta folkslag i Afrika.                                      

Utbildning och stöd vårdcentralerna inom Cepbu

Vi har samarbete med Human Bridge, PMU och Erikshjälpen som har bidragit med material för vårdcentralerna som är mycket primitiva. 90% har t.e.x ingen el.

Utbildning av barnmorskor i Burundi.  Det finns nästan inga utbildade barnmorskor och den en delen vill vi stödja och utveckla. 2018 har vi knutit nya kontakter innom detta område och har öppnat dörren mot myndigheterna.

Volontärer 

Flera hjälporganisationer och skolor söker Svenskar som kan resa ned som volontärer och framför allt utbilda barnen i skolorna. Lärare, sjukvårdspersonal och tekniker är extra eftertraktade.    Lite semesterobjekt och bilder från Burundi.

Sunnytek has been involved in social activities since start with a focus to Burundi where we have an old personal engagement. All deliveries of equipment do always have some extra parts as support and aid. We also educate hospitals in the country in the area of midwifery. We have been active in Burundi for over five years and will continue now when they have very hard times and have a complex political situation.

Se även www.gakwende.se

Sunnytek Solar Sweden AB.  Office 08-73 708 80 64   / +46 73 708 80 64