Solfångare för varmvatten och ånga

Screen Shot 2018-09-27 at 22.24.46DJI 0008JPG

Sunnytek säljer 2 typer av solfångare för varmvatten.

* AS-400 serien är en platt paket design som monteras på plats.                   * AS 800 serien enannan  variant av denna modell.

* PSF serien är Platta solabsorbatrorer är en färdigmonterad panel med kopparslingor för ej korrosivt vatten.

* Sol koncentratorer används mest i större system och kan producera tyrycksatt hetvatten eller het ånga till 400C.

AS 400 serien.  Sunnytek har en ny modell av solfångare som är en byggsats som enkelt och snabbt monteras direkt på taket eller en annan yta.   AS-400 serien levereras som ett platt paket och är enkel att monteras förutom inkopplingen till husets rörsystem som är ett mindre arbete i sammanhanget. Bredden är 400 mm och längden 2 meter och de är tillverkade i saltvattenbeständig aluminium. Panelen är unik i att den är självdränerande och behöver inte antifrysvätska på vintern då den tömmer sig själv när cirkulationspumpen stängs av.

Skyddsrutan är Polycarbonat och innehåller inte glas som lätt kan spricka och gå sönder. Rutan är en isolerskiva i kanalplast med mycket bättre isolering än en massiv glasruta så värmeläckorna reduceras på detta sätt. Panelen är i saltvattenbeständig aluminium och klarar klorerat pool vatten och saltvatten.

DSC08588

Unikt är att panelen är ett eget tätt tak så den tätar taket och detta ger stora fördelar. Vid tex utbyte av gamla tak i tegel så kan denna läggas direkt på det gamla taket utan underlagspapp mm och den ersätter då tegelpannorna. Detta sparar stora kostnader och är mycket lönsamt relativt de andra panelerna på marknaden.

Panelen är en skandinavisk produkt med få komponenter och detta ger ett otroligt bra pris. Den är även robust och håller många år. 

AS 400 kan även monteras i kasetter för markmontage. Detta ger stor flexibilitet.

Datablad om AS 400 solfångare.

Datablad om AF 800 solfångare som är en lite annorlunda modell som är äldre.

ASV solar solfångare.

Retur till Fixarsidan.

PV sol paneler för elektricitet.

PSF serien platta solfångare.

0 2

Solkoncentratorer ger ånga och hetvattenupp till 400 C i temperatur. 

Sunnytek Solar Sweden AB.  Office 08-73 708 80 64   / +46 73 708 80 64